loading

Promotor de Proiect: Spitalul Clinic Județean Mureș, adresa: P-ța Bernády György, Nr. 6, 540072, Tîrgu-Mureș, Romania www.spitaljudeteanmures.ro, e-mail: [email protected] Partener ONG: Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză multi drog-rezistentă ASPTMR, Șos Panduri nr. 29, București, România - www.asptmr.ro Partener donor de proiect: LHL's International Tuberculosis Foundation (LHL International), Grensen 3, 0159 Oslo, Norway www.lhl.no/en/lhl-international

    Contact Info

  • P-ta Bernady Gyorgy nr. 6 Targu Mures Jud. Mures

A1. Organizarea unei campanii de informare, educare si recrutare a grupului tinta avand ca prioritate cresterea gradului de constientizare a importantei serviciilor de sănătate de tip preventiv privind modul de raspandire, prevenire si tratamentul infectiei cu SARS COV 2 si TB

A2. Realizarea de investiții în infrastructura de sănătate din judetul Mures care contribuie la reducerea inegalităților în starea de sănătate a grupurilor vulnerabile participante in proiect

     A2.1 Achizitionarea unei autoutilitare de 8+1 persoane pentru deplasarea directa la comunitati sarace din judetul Mures, mai ales din zone rurale marginalizate fara transport in comun si fara acces la servicii medicale

     A2.2 Reabilitarea Dispensarului TBC Tg. Mures, clădire destinata prevenirii, diagnosticarii si tratarii si tuberculozei si dotarea cu aparat Rontgen. 

A3. Dezvoltarea si implementarea unui program integrat socio-medical de prevenire, diagnostigare precoce, tratament si monitorizare la nivelul comunitatilor vulnerabile din jud. Mures, adaptat nevoilor populatiei din comunitatile vulnerabile, inclusiv romii, a bolilor prioritare pentru sanatatea publica (COVID-19 si Tuberculoza). 

     A3.1 Organizarea si planificarea campaniei de testare  

     A3.2. Activitati de testare a unui numar de minim 1000 persoane din GT, inclusiv 200 rromi, pentru depistarea tuberculozei.

     A3.3 Activitate de testare unui numar de minim 1000 persoane din GT, inclusiv 200 rromi, avand ca scop preventia infectiei cu SARS COV-2.  

A.4 Organizarea unui program de instruire a cadrelor medicale participante in proiect cu privire la prevenirea, diagnosticul precoce si monitorizarea evolutiei situatiilor de risc epidemiologic.

A5. Organizarea unui workshop  cu participare internationala cu tematica prevenirea, diagnosticul precoce si monitorizarea TB in conditiile pandemiei COVID-19.

ro_RORomanian