loading

Promotor de Proiect: Spitalul Clinic Județean Mureș, adresa: P-ța Bernády György, Nr. 6, 540072, Tîrgu-Mureș, Romania www.spitaljudeteanmures.ro, e-mail: [email protected] Partener ONG: Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză multi drog-rezistentă ASPTMR, Șos Panduri nr. 29, București, România - www.asptmr.ro Partener donor de proiect: LHL's International Tuberculosis Foundation (LHL International), Grensen 3, 0159 Oslo, Norway www.lhl.no/en/lhl-international

    Contact Info

  • P-ta Bernady Gyorgy nr. 6 Targu Mures Jud. Mures

Obiectivul general al proiectului:

Cresterea accesului populatiei vulnerabile, inclusiv rromii, la servicii medicale integrate pentru prevenirea si tratarea bolilor prioritare pentru sanatatea publica (COVID 19 si Tuberculoza) prin dezvoltarea si implementarea unui program integrat de prevenire, diagnostigare precoce, tratament si monitorizare la nivelul comunitatilor vulnerabile din jud. Mures.

Obiective specifice:

OS1: Imbunătățirea serviciilor de sănătate de tip preventiv prin implementarea unui program de screening simultan pentru doua boli infecto-contagioase cu transmitere preponderent aeriana: COVID -19 si Tuberculoza pentru minim 1000 de persoane, inclusiv 200 rromi, apartinand comunităților vulnerabile din judetul Mures, in vederea asigurarii unui acces echitabil la asistență medicală in perioada de implementare a proiectului, 18 de luni.

OS2: Imbunatatirea infrastructurii de sanatate prin reabilitarea Dispensarului TBC Tg. Mures, clădire destinata prevenirii, diagnosticarii si tratarii si tuberculozei si dotarea cu aparat Rontgen.

OS3:  Cresterea gradului de constientizare si de educatie a populatiei vulnerabile din jud Mures cu privire la importanta serviciilor de sănătate de tip preventiv privind modul de raspandire, prevenire si tratamentul celor doua boli infectioase prin organizarea unei campanii de informare a grupului tinta despre notiunile elementare de igiena pentru a preveni bolile infecto-contagioase.

OS4: Cresterea calitatii serviciilor medicale din jud Mures prin instruirea personalului medical cu privire la asigurarea accesului populatiei vulnerabile la asistenta medicala in vederea reducerii inegalitatilor sociale din jud Mures.

ro_RORomanian